Kobus Groen

Nadat hij altijd op een geleende bas speelde, kocht hij in 2002 een zijn eigen basgitaar, studeerde een paar uur per dag en werd  aangenomen aan de popacademie te Enschede.
Tijdens zijn studie kreeg hij lessen van o.a. Davy de Wit, Rogier van Wegberg en Danny Sahupala, Glenn Corneille.
Tot begin 2009 speelde Kobus in L.I.N.E. Deze pop/rock band had hij samen met 3 mede studenten opgericht in 2003. Ze speelden eigen werk en deden alles op eigen kracht. L.I.N.E. bracht 2 EP’s uit en organiseerde zelf een tour (Play Me Tour 2008) met als afsluiter een optreden in een stampvol Paradiso. Ze waren te zien op verschillende festivals en speelden in voorprogramma’s van o.a. Di-Rect, Krezip en de Dijk.

In januari 2009 is Kobus gestopt met L.I.N.E. Hij speelde ondertussen ook in de band van Nikki en bij Miss Montreal. Met deze laatste band scoorde hij eind 2008 een hit met de single: ”Just a Flirt.” In mei 2009 kwam hun goed ontvangen debuutalbum uit en in de zomer speelde Miss Montreal op allerlei grote festivals (Lowlands, Zwarte Cross, Beatstad, Parkpop etc.) en waren ze support-act bij Coldplay in het Nijmeegse Goffertpark.
Naast Miss Montreal speelt Kobus bij Nikki Kerkhof. Deze Brabantse zangeres won in maart 2008 het talentenprogramma Idols en had hits met ”Hello World”, ”Bring Me Down” en ”What Did I Do.”
Sinds oktober 2009 is Kobus endorser voor het Duitse topmerk TecAmp.