Jord Brinkhuis

Jord schrijft z’n eigen songs. En zingt ze ook zelf. In die zin is de 27-jarige Jord Brinkhuis een singer/songwriter. Maar hij ontstijgt die kwalificatie, omdat hij er ruimschoots méér invulling aan geeft. Jord is namelijk vooral ook een ervaren performer en entertainer.

Zijn vader was zanger in een regionaal bekende coverband, en besmette z’n zoon onwillekeurig al gauw met het virus dat muziek heet: al vanaf z’n tiende is Jord daar druk mee in de weer. Aanvankelijk speelde hij in een metalband. Inderdaad, Jord was een headbanger, met hart en ziel. En uiteraard met lang haar. Danig gekortwiekt koestert hij die herinnering nu als een spannend avontuur dat hem – al op jonge leeftijd – een lawine aan podiumervaring opleverde.

Zes jaar later verruilde hij z’n elektrische gitaar voor een akoestische, en trad hij jarenlang in z’n eentje zijn gestaag uitdijende publiek tegemoet. Tegelijkertijd verfijnde hij zijn kwaliteiten als songwriter. Onder meer door samenwerkingen met nationale en internationale collega-auteurs.

Momenteel treedt Jord op met zijn eigen band: een collectief van jonge en gedreven muzikanten. Zijn eerste singles zijn in de maak.

https://www.youtube.com/watch?v=0Q5hVTsDSUM